20 July 2011

Harus Berimaginasi


Siapa kat sini tak pernah berimaginasi ? kalau x pernah tuh memang sah korang bukan orang tapi err.. entOh ler . bila chik nak kahwin nanti .. wahai bakal suami chik , chik nak cincin berlian 10 karat satu , rumah banglo satu (istana pown bOleyh~ =p),2 ekor kuda , set barang kemas satu , lamborghini satu , pembantu rumah lebih daripada seorang. lagi ..beg tangan..blablabla.. kasut. blablabla( DEMAND SUNGGUH)
memang sah . sah bakal suami chik akan cari orang lain .
ouh wahai bakal suami chik , itu hanyalah imaginasi , jangan risau ye .kekekekeke
http://www.emocutez.com


ouh.. hanyalah imaginasi

ukey , hari ini chik nak cerita pasal imaginasi atau sesetengah orang cakap mengelamun.
Sebenarnya imaginasi nih bagus untuk kite yer kawan-kawan sekalian . . hee.. sebelum tuh , ape kebenda imaginasi nih? imaginasi ialah proses pembentukan citra mental dari objek persepsi atau pemikiran dalam ketiadaan rangsangan luaran iaitu proses membayangkan sesuatu didalam fikiran..
haA. . hebat tak chik? hehhee.. terima kasih kat encik GOOGLE . .

Bagi chik , imaginasi ini sangat kreatif . . hahaa.. kretif giler . .kada
ng-kadang imaginasi itulah yang akan mendorong kite untuk
berjayakan?imaginasi itu sains , imaginasi itu power , imaginasi itu abstrak , imaginasi itu kartun, imaginasi itu impian , imaginasi itu super duper gempak , imaginasi itu khayalan ,imaginasi itu drama, imaginasi itu angan-angan mat jenin . err.. betulkah? ?
http://www.emocutez.com

mengapa imaginasi itu penting?
imaginasi memainkan peranan utama dalam kehidupan seharian . untuk mencapai sesuatu yang berharga ,kita harus menggunakan imaginasi untuk merumuskan konsep yang kita inginkan , dan kemudian menukarkan konsep tersebut kedalam bentuk yang sebenar .
Jika kita dapat membayangkan sesuatu , maka kita boleh menjadikan ia sebagai satu visi dan mencipta realiti dari itu . Dengan kata lain ,kita akan cuba untuk jadikan satu imaginasi itu bertukar kepada realiti lar. .

Dan dalam pembentukan imaginasi chik . Of cOurse doremOn memainkan peranan yang penting
hahah ! hAa~ sape tak kenal doremOn ? tak kenal ? tipOo sangat lar tuh..
setiap alat ajaib yang doremOn keluarkan adalah benda-benda yang chik ingin miliki dahulu .


kan best kalau ade pintu kemana saja , boleyh chik g lOndOn. ~ (dulu chik just taw londOn je luar Malaysia . . tataw ler pasaipa , mungkin sebab dok nyayi London bridge is falling down , falling down..~ ohH chik lupa . .
Kalau sekarang ni , chik akan cakap 'kan besh kalau ada pintu kemana saja senang lah sikit nak hangOut ngan kawan sama-sama .. x payah fikir pasal transport bagai .
ohh senang-senang
kan besh ade poket doremon , boleyh chik buat keluarkan barang gempak-gempak

Lepas ni korunk boleyh lar pergi mengelamun banyak-banyak ek ! tapi ingat , berimaginasi yang positif taw !.
berimaginasi memang tiada batasan , jangan pula mengelamun tengah-tengah goyang kaki tiba-tiba hujan duit turun atau tanam pokok daun duit yang tumbuh , kalau macam tuh mungkin x kemana lah nampaknyer..http://www.emocutez.com



btw , terserah lar kan kita nak berimaginasi macam mana
kita yang rancangkan apa yang kita nak dalam imaginasi itu.
that iS yOuR Own wOrld . . hahahaa...

ukeyhh ! selamat berimaginasi .

1 comment:

wawa wadzir said...

haha, hari2 sy berangan..tambah2 dlm kelas n sblm tido..kompem berangan..mcm2, dah keje, da kawin, dah ade ank, nak beli itu ini.. ;)