20 December 2010

wedding


18.12.2010
akhirnya kakak yg suke cari gadoh dengan chik,
tarik-tarik rambut,sepak terajang,penampa,penumbuk erm.n mcm2 la gaye time gadoh
dah kahwin pown..huhu..dah jadi bini orang dah ko nina..x sangke pown!..
ape-ape pown congrats!!hoho ;)



hurm time kenduri nih ar chik dapat jumpe member chik balik,dah 2 tahun xberjumpa
dah gemox member chik nih bersama tunang dia,
terkejut chik dibuatnyer..huhu..
chik jumpe member lame yg stay kat klebang restu jugak..hoho..
memang dah lame tak lepak bersama dengan diorunk..
jumper member kolej,diorunk ke rumah chik,3 tahun ajak mcm2 kenduri kt rumah chik
kali nih baru datang..huhu..
xsangke gak member yg ade kat langkap pown datang jugak
terime kasih kerana sudi datang.
kawan sefesbuk ade jugak datang ouh..jgn men gilax!!
ari misuari n da geng,ahmad zaki and da geng..
hahahhaha...toceh3 all!!

nih kawan2 chik,erm kepada
kawan di langkap,kawan kolej n kawan sefesbuk,
(sori yer x sempat nk snap pix korunk)

ILIATIKA & NAJIB
(OI!!..ko da gemok la lia)

dari kiri:DINO,AZRI,ADEK DINO,ABG LANG
(klebang restu krew)hihi

hurmm...kenduri kakak chik da settled,tinggal kakak sorang agi n chik jer blom kawin lagi
ahakz!!...bile la dapat kahwin nih,cewahh..tetibe gatal lak kn..
hati nih nak kahwin,tapi jodoh x sampai agi..sabo jerla..huhu....




12 December 2010

TRIP TO KUaLA KaNGSar BANdAR DiRaJA





ASSALAMMUALAIKUM...

wahH!!suasana pagi yang cerah,kanak-kanak riang ria bermain kejar-kejar..hikhik..
tengok title hari nih u all mesti dah tahukan , today chik nak citer ape yg ade kat KUALA KANGSAR (KK) & ape yang terjadi chik ngn member chik OGY kat sane..

PADA YANG TAK MENGENALI OGY NIH LA ORANG NYER
NAMA SEBENAR FAWZIAH BT KAMARUDIN :)


yeahh..perjalanan dari hostel ke kk makan masa setengah jam jer,tujuan ke kk nih sebenarnya nak teman member chik amik sesuatu kat sana..nak taw ape dia tunggu..huhu. ogy bawak motor memang laju,sampai helmet chik nih tertutup mate chik, bile ogy langgar lubang,then ade brader nih bawak van ape ntah kacau kitorunk,siap curi gambar kami atas motor, HOW DARE U BUFFLO!! tapi tak pe lah kire halal jer coz terasa macam artis pulak orang amik pic kite..hahha...
papew pown kami selamat jugak sampai kat kk MOOD HAPPY!! =)

MENARA JAM KUALA KANGSAR

jeng..jengG~nih dia jam besar kat tengah2 pekan kk..banyak kali tau kami bertawaf kat jam nih..hoho :)



ISTANA LAMA PERAK

kalau u all ingat lagi,subjek sejarah time sekolah menengah dulu,istana yang dibina tanpa menggunakan sebatang paku..nih la dianya istana tu,nak taw lebih lanjut pasal istana nih,u all bukak la buku sejarah kayh,chik pasal sejarah dulu2 kurang sikit,yang chik taw suke buat sejarah sendiri jer.. hihi..

ISTANA BARU

haA..nih istana baru,time nih jerit kuat2,"DAULAT TUANKU!!ANAK BALIK NIH X NAK JEMPUT MASOK KE??!"huhu..ogy yang sengal nih,tak abis2 mulut dia mengomel kat chik,nak masok dalam istana nih,tujuan ogy nak masok dalam istana nih dia nak tengok dayang2 tengah buat ape..haha..mimpi jerla ogy..jadi jer gundik sultan Azlan shah..bukan setakat tengok dayang2,tido dalam istana pun bule..huhu.. =_="


MASJID UBUDIAH

masjid nih kat bukit candan,cantikkan masjid nih,tengok cine tu,ape agaknya yang dia fikirkan bile tengok masjid nih ek??..

JETI

Nih kat jeti kk,kalau nak ke seberang kampung kena ar naik bot nih..kena cas 30sen kot rasenyer..teringin jugak nak kesebarang kampung,tapi masa tak mengizikan..so bajet2 jerla kat jeti nih..hihi

penat round2 kat istana td,ogy teringin lak rojak kat tepi lembah nih..kami menuju ke destinasi penjual rojak..hoho..lepas jer beli rojak cari port lepak,port kami kat depan lembah jer (sungai perak)sedap ouh rojak buah..ogy makan penuh kusyuk jer,x berkate ape-ape..chik maseyh keadaan mereng+sengal syok sendiri..pose kat tepi lembah tu..bajet pelancong dengan pakai beg sandang dlm masa yang sama terkenang plak bibik2 putik percintaan chik dengan tuuTT...haha...




HANTU ROJAK



fuh..penat jugak terkinje-kinje kat pekan kk nih,sebelom pergi ke destinasi terakhir,memang kelakar giler,u all tau ogy yang tengah lap sit motor dia,tetibe gelak sorang-sorang..pelik ouh..
jenuh chik tanye dia,pastu dia suruh chik padang kearah belakang..bile chik toleh ke belakang jer,chik tengok ade makcik naik motor pakai helmet terbalik..hahaha... ^_^ memang chik tak dapat berkate ape-ape,rase nak terguling-guling kat situ jugak...makcik tu xreti pakai helmet or x perasan helmet tu terbalik??nth ar chik pown tertanya2..kihkih..kami sempat ouh kejar makcik 2 semata-mata nak amik gambar..kuikuikui...



NIH LAH GAYE MAKCIK PAKAI HELMET TERBALIK CUTE JER..HAHA :)


YEAHH!!..destinasi terakhir dan tujuan sebenar chik & ogy ke kk, inilah dia nya hanya semata-mata nak amik banner & banting jer,huhu...chik dah macam bawak pedang samurai jer..hohoho...nih lau ade peragut ke or brader nak kacau kami then amik pix kami curi-curi dlm perjalanan balik nanti,chik ketuk-ketuk gune bende alah nih jer.... so setakat nih lah yang chik mampu untuk berkongsi dengan u all..haha..terima kasih coz membace!BYEE!!!....

HOHOHO ^_^

05 December 2010

KAMI FAMILY CERIA

Assalammualaikum..
heyoO!!.. kembali cerita panas-panas sensasi..04.12.2010 NINA(KAKAK CHIK) & ABG LONG(ABG IPAR) nak menyambut birthday kat pizza hut tesco ipoh.
yang dihadiri jugak chik,anak2 buah chik yg comey2 lote nih..huh..panas hati jugak malam tu oder pizza laen, pizza laen yang sampai, dah la berjam2 tunggu,memang membara hati,perot dah la lapar,tengok waiter tu rase cam nak makan diorunk jer..fuhH!! memang service x bagus langsung pizza hut tesco tu,nasib ar ade kek kami bawak dari rumah,untuk kenyangkn perot,kami makan kek tu..
BABAK-BABAK KAT PIZZA HUTABG LONG(ABG IPAR)

NINA(KAKAK NO3)

CHIK WIF AIMAN :)

HARITH&KAKAK

HAZIQ ^_^

HurmmM..akhirnya dah kenyang makan,destinasinya seterusnya kami pergi JJ(jaya jusco.).nak tengok wayang citer NANGKUNG,citer nyer memang terbaek ar!!walaupun citer nih seram komedi,tapi memang bermakne dan ade pengajaran dlm filem nih..tp mase kat jj sebelom citer nih start,chik dengan anak buah memang agak kegilaan+sengal2, kami posing2 kat poster2 yg mencuri perhatian kami kat TGV tu..haha...orang ramai tergelak-gelak tengok gelagat kami kat poster tu..tapi ape ade hal,pedulik ar.. ;)

BABAK-BABAK KAT TGV JJ
POSTER YG MENARIK PERHATIAN

OPSS AIMAN!!HAHA

CHIK & HAZIQ POSTER NIH CUTE

HARITH WANTED ;)

Akhirnya kami pulang dalam kepenatan ketawa dan mengantuk,huhu...

TAMAT

02 December 2010

MY STORY TODAY!

Assalammualikum..

fuhh~jenuh dok refresh2 kat web blog nih,akhirnye dapat jugak nk update..geram uhh line x lembap cam ciput..line berukband punye pasal,lappy lak yg jadi mangsa kena makin hamun ngan chik...kecian lappy nih..kali ni chik nak story apa yg terjadi pada diri chik dari pagi sampai la kemalam,asik jadi hal-hal yg malang ajer..(tapi x menarik sangat topik chik malam nih)

U all nak taw pagi td chik mimpi KUCING GIGIT JARI chik x lepas2 la..fuhh sakit tu rase macam real plak,sampai terjage dari tido la chik di buatnye..oleh kerana bagun awal chik pown mandi bersiap awal nak tunggu bas pergi kolej,tapi bas terlepas jugak pagi nih,gara-gara g bekfes dulu kat kedai mamak dengan member yg gilax meroyan bernama ogy.terpakse ar g kolej naik motor,tapi sebelom g kolej singgah caltex nak pam tayar motor,setengah jam jugak dok kt pam tayar,masing2 kotnon pro pam tayar motor,haha..dapat chik pegang pam 2,tayar semakin lembik,bukan nyer tambah angin pown,yg ogy nih terkial2 kerebek tayar tu,huhu..siak ajer..nasib ar ade sorang brader nih tolong kami,mungkin brader nih tengok kami dalam kebenggonggan,..akhirnyer!berjaya juga tayar tu keras.huhu..


Diwaktu malam yg cerah,hujan rintik-rintik,angin manjer yg bertiup sepoi-sepoi,tetibe terpandang satu objek bulat,u all nak taw ape??objek 2 adalah BOLA TAMPAR! yeahh!!tetibe hati gurindah nak bermain bola tu,ape lagi ajak la gundik2 satu rumah chik nih g bermain..seronok ouhh..bermain dalam hujan.. tengah nak tunjuk hebat bermain bola tampar,chik nk serve bola tu kat member,tp bola tu terpelanting kat dalam LONGKANG BESAR!mak aihh!!terpakse chik jadi heroin masok longkang amik bola tu!pergh...da macam power gurlz plak..huhu..oleh kepenatan..kami semua balik dengan keadaan kaki y hitam kene tanah,busuk bau longkong,berpeluh bagaikan belari kena kejar anjing,tangan bengkak2 kerana bola,bola tu yg kena tampar,tangan kita plak yg lebih2 bengkak..papew pown chik betul2 ENJOY!!..hihi..

BOLA YANG SANGAT DIGERUNI.HOHO



Nih pic yg sempat disnap oleh OGY (babak dlm longkang) ^_^

23 November 2010

HANYA SEBIJIK BOLA

ASSALAMMUALAIKUM!!...

AHAKZ!...kita bertemu kembali!..walaupun chik baru jew balik kolej tp chik tetap terus berkejaran kat lappy chik,hanya semata-mata nk update blog..fuhh~create blog dlm keadaan termengah mengah cm nafas lembu nih..kepenatan pown blom hilang lagi taw..
hari nih best giler kat kolej,sampai kolej jew chik nyayi kuat2 lagu "AKU INGIN KAMU" tetibe feelings lak dengan lagu tu..punce nyer adek pian kasi video yg amat menyentuh hati aku,sampai menitik air mate kowt!sob-sob :'(



Tapi chik bukan nk citer pasal kesedihan chik but citer kegembiraan chik jerp..hihi..kegembiraan berpunce kawan2 chik yg GILAX,SENGAL,SASAU,dah macam kambing minom air clorox jew.memang happening sangat!kat kolej kitorunk la paling kecoh!ckp dengan suare yg agak kuat,orang tengah berak pown taik termasok balik ke dalam buntot gara2 terkejut dgr suare kitorunk..haha!..kitorunk main bola jaring sambil berposing depan camera fon myra daging..haA!itu la kami memang pantang nampak lensa,pasti nk interfrem.. kami melompat tinggi sambil ketawa kuat2,berebut-rebut bola..fuh!sampai berpeluh-peluh di wat nyer..kalah permain bola jaring yg terkenal ouh,kotnon tadi kami la paling hebat,tapi memang hebat pown,hebat posing jew..kihkih... haA,chik kumpul pix2 candid td yg x berape senonoh tu buat video.. tengok larh yaw..



aksi2 terlampau kami



video

P/S:ogy,myra,syak- lurve u all!!muahh.. ;)

22 November 2010

ANGAN-ANGAN..SATU REALITI OR FANTASI??


ASSALAMMUALAIKUM...

Bile ade mase lapang nih,boleyh la update blog mane yang patut,chik nak citer ckit pasal ANGAN-ANGAN Dah lame nak citer pasal angan2 nih,
setiap orang pasti ade angan2,dan angan2 selalu dikaitkan ngan kanak-kanak.naper erk??
sebab kanak2 thap imaginasinya melampau??setuju??haha kalau tnye chik,chik mesti setuju sebab chik pown penah lalui zaman kanak2. memang best,owg ckp,tahap imaginasi nih tade sempadan, korunk leyh terbayang bende2 yg mustail korunk leyh jd, korunk nk jadi BULAN kew.. korunk nk jadi MATAHARI kew.. semua pun boleyh bukan chik jer,kawan2 chik pown same
ANTARANYA

JAMAL FAZRIZAL : Dia nak jadi askar & model,hurm..dia nak jd askar maybe dia nak jage keamanan negara y tercinta,angan2 nk jd model plak,dia nak jd model product spender!haha.. kotnon seksi bleyh masuk magazine play boy!..

AFFAN FAUZI: Dia nak jd pemain yg terhebat,main ape chik pown x tahu..maybe permain bola tampar kowt,sebab dia raja bola tampar kat kolej,kecian bola 2 asik kene tampar dgn dia jew.


SITI AISYAH: Dia nak jd nurse gg,tp dia takotkan nurse gg..ishk2,maybe sejarah dia dulu, nurse selalu cabot gigi dia,sehingga skunk simpan dendam..xpew nt kowt2 ade harimau cakit gg boleyh la dia cabut..huhu nice angan2 ecah :)

ALITA ALIAS: Nak jd pailot,bwk kapal terbang kew? igt nak bawak roket?!huhu.. maybe dia nak jumpe superman kat atas awan kowt..sebab 2 nk bwk kapal terbang..hikhik


ANIRA: Nak jadi princess yg ade tongkat sakti,bile ditanye kenapa dia ckp bila ade tongkat sakti 2 senang nak dapat ape yg dia mahukan..hikhik..senang hidup lau ade tongkat sakti 2.

SYAK: Nak kawin dengan org kaye,kecik2 lagi dah angan2 nk kawin,citarasa yg tinggi!haihh gatal jugak kawan chik nih.huhu..tapi besh gak,semua org pown pasti kawinkan


EIYA: Dia pown same gak geng syak nak kawen ngn org kaye jugak,tan sri,dato2,jutawan2..hoho..besh gak 2 kn,ade rumah banglo,ade kereta mewah,barang kemas pown banyak..hikhik


HANIM: Dia angan2 nak kerja yg bagus, bagus gak angan2 dia time kecik,maybe nak jd CEO kowt..mudah-mudahan ye anim,chik doakan angan2 2 tercapai ;)

HATIAH: Dia pulak nak jadi polis,huhu mesti time kecik2 selalu tengok cerita gerak khas kat tv,kejar penjenayah,tembak2 orang cm main polis N3.

AZIE NURHANA: Dia nak jadi doctor,nak merawat pesakit,huhu..mesti banyak mainan doktor2 nih..

MIRA: Dia angan2 nak ade poket doremon,wah..syok tu nak ape2 senang jew amik dlm poket..nak g tempat salji xpyh susah2 nak beli tiket kapal terbang, gune pintu ajaib jew,hikhik..beg kolej dia skunk nih pown cam poket doremon gak,nk losyen ade,nak air mineral ade,keropok ade..mcm2 ada ;)




Bila tngok balik angan2 kita tyme kecik,mmg kelakar abih..senyum sowang2...cam sweet jer an..Malu de angan2 yg mengarut??act xyah laa malu..tyme kcik2 mmg cmtuh..eh..x citer pown agi angan2 chik..haha..perlu citer ker??hehehe..kowang mesti x cayer kalau chik ckp smpai skunk chik still suka angan2..tyme kecik dulu bnyak gak ah angan2 chik..chik citer pe yg chik ingat lah yer..Dulu chik selalu angan2 nak jadi power ranjers colour hitam,walaupun hitam nih lelaki tapi chik tetap nak jugak,sebab power ranjers hitam nih kuat..huhu..de gak chik angan2 nak jadi malik nor..haha...skunk pown chik still angan2..saje isi mase lapang..n angan2 chik xtetap..selalu bertukar2..kdg2 dlm mase sehari dah tukar..kalau tiba musim Piala Thomas,chik angan2 jadi pemain Badminton..hebat lak uh..yer ah..angan2 chik,msti lah chik yg paling hebat an..haha..Bila tiba musim sultan Azlan shah cup hockey tournament,chik angan2 jadi pemain hoki lak..macam2 tol an..kalau tiba musim AJL,berangan2 jadi penyanyi lak..suara agi merdu dri skunk..haha..tyme musim pilihan raya pown chik leh berangan..berangan jadi wakil rakyat..poyo x..Kalau tngok rancangan who want to be a millionaire,chik de gak angan2 nak jadi cmtuh..jawab2 soklan ngan mudah n then dpt 1 juta..haha..haha..tapi pape pown,x salah berangan..tapi jangan sesekali berangan-angan kat atas pokok kelapa..x pasal2 jatuh..buat malu jer...TENGS!

20 November 2010

KOMIK KU DUNIA KU

kegilaan chik berpunca dari komik2 nih!!
Dari sekolah lagi chik suke bace komik,ayat-ayat dalam komik nih besh giler,kadang2 bace pown sampai tergelak macam orang giler!

SEPARUH DARI KOLEKSI KOMIK AKU









09 November 2010

SAHABAT

ohh..sahabat chik dari kecik MAHAJAR @ EIJA dgn dia ar kawan chik yang selalu buat nakal same-same,merayau 1 kampung naik basikal dalam hujan..hihi..tapi sekarang kitorunk dah berpisah oleh kerana dia dah kawin,sebak kowt dia kawin x sangke chik.(BILA LA GILIRAN CHIK KAWEN EK?) hihi gatal plak! ;D

AMER,AIDIL,APIT,ABAS,NANI,AMAT..haha..nih kawa
n chik dari kecik yang giler selalu main
  • panjat pokok pelam
  • pistol kayu
  • tangkap anak ikan longkang
  • tangkap berudu
  • guli
  • layang-layang
  • gasing
  • teget kasut
  • runders
  • getah
  • nenek2 sibongkok 3
  • polis N3
  • aci nyorok
  • aci kejar
  • aci duduk
haA!!ganaskan chik time kecik2 dulu,
hohoho...seronok kowt time kecik2 asik main jew tiap2 petang..besh giler ouh!!!kadang-kadang balik sampai magrib mane x nyer dpt bermain x igt dunia,hurmM sampai kat pintu rumah x payah cakap ar,tali pinggang,henger melekat kat kaki..hihi..

MAHAJAR@EIJA TIME KAHWIN,HUHU MENANGIS KOWT CHIK SNAP PIX DIA TIME NIH

AMER YANG DULU NYER GUMOX & BUNCIX
APIT YANG BAJET ENCEM..HUHU


Sahabat chik diwaktu sekolah,kihkih..di kelas yang huru-hara bila cikgu tak masuk kelas,selalu curi-curi bawak makanan dari kantin sanggup 2 nyorok coklat & aiskrim kat dalam stokin semate-mate nk makan kt dalam kelas..kihkih.. AZURAN,RAIHANA,AMALINA,FADHILAH,SITI,LIA,AINI,AZIAH,MAZHAR & yang lain2.. chik tahu korunk pening ngan perangai chik yang sengal nih,asik-asik nk bergadoh jew,hanya kerana sebuah kerusi pown boley bertekak,hari2 xsiap keje sekolah,selalu kene berdiri atas kerusi,lari keliling padang,berdiri depan pintu,ahakZ!!hurm..member sepasukan hoki chik,wakil sekolah,wakil daerah..kihkih,kitorunk yang membina sejarah menentang sekolah RPK yang sebelum nyer johan 9tahun berturut2 dengan jaringan gol 1-0..kihkih..hurmm..rindu kat korunk ouh biler agak nyer dapat jumpe balik?!!

TEAM HOKI (CHIK KIPER YG GUMOX)

JEJAKA YANG SELALU MENJADI PILIHAN PEREMPUAN JUNIOR

DIORUNK BERSAMA GURU KELAS YANG AMAT DIGERUNI RAMAI




Chik mempunyai kawan-kawan di kolej yang agak rapat diorunk bak kumbang patah sayap sebelah hi hi.. SYAK,OGY,IRA..chik sayangkan mereka, diorunk larh selalu ceriakan idop chik yang selalu tersepit dengan masalah yang x munasabah,selalu support chik dari belakang,time chik menagis diorunk ade pujuk chik,tapi kadang2 tu ade jugak menyakitkan ati,kihkih..adat ar kan, tipu la xpenah bermasam muke..kami selalu hang out bersama,makan bersama,main bersama,mandi bersama(berkemban) tido pun bersama2,study jew kadang2 jer bersame..hikhik.. =)

NIH AR WAJAH-WAJAH HANTU-HANTU YANG PERASAN KONON2 CUMEL..HAHAHA (DARI KIRI:SYAK,IRA,OGY)



haA!!.member cyber yg setia dari MYSPACE sampai ar FACEBOOK.Rasenyer chik from5 kowt kenal pakcik nih.ahakz..orang melaka jauh kowt,x pernah pown jumper,tp walaupun jauh & x pernah berjumpe,kitorunk rapat kowt.haha..suke kawan ngan dia funny orang nyer, x kering gusi lau bersembang dengan dia,lawyer buruk dia rase nak gelak terguling2..dia baek ouh kadang2 kalau chik ade masalah kongsi ngan dia,dia pown kadang2 suke cerita masalah kat chik,tp chik hanya mampu mendengar,x pernah pown settledkan.hehehe... =)



NIH AR PAKCIK TUA TU KYEREEN ^_^