23 November 2010

HANYA SEBIJIK BOLA

ASSALAMMUALAIKUM!!...

AHAKZ!...kita bertemu kembali!..walaupun chik baru jew balik kolej tp chik tetap terus berkejaran kat lappy chik,hanya semata-mata nk update blog..fuhh~create blog dlm keadaan termengah mengah cm nafas lembu nih..kepenatan pown blom hilang lagi taw..
hari nih best giler kat kolej,sampai kolej jew chik nyayi kuat2 lagu "AKU INGIN KAMU" tetibe feelings lak dengan lagu tu..punce nyer adek pian kasi video yg amat menyentuh hati aku,sampai menitik air mate kowt!sob-sob :'(



Tapi chik bukan nk citer pasal kesedihan chik but citer kegembiraan chik jerp..hihi..kegembiraan berpunce kawan2 chik yg GILAX,SENGAL,SASAU,dah macam kambing minom air clorox jew.memang happening sangat!kat kolej kitorunk la paling kecoh!ckp dengan suare yg agak kuat,orang tengah berak pown taik termasok balik ke dalam buntot gara2 terkejut dgr suare kitorunk..haha!..kitorunk main bola jaring sambil berposing depan camera fon myra daging..haA!itu la kami memang pantang nampak lensa,pasti nk interfrem.. kami melompat tinggi sambil ketawa kuat2,berebut-rebut bola..fuh!sampai berpeluh-peluh di wat nyer..kalah permain bola jaring yg terkenal ouh,kotnon tadi kami la paling hebat,tapi memang hebat pown,hebat posing jew..kihkih... haA,chik kumpul pix2 candid td yg x berape senonoh tu buat video.. tengok larh yaw..



aksi2 terlampau kami



video

P/S:ogy,myra,syak- lurve u all!!muahh.. ;)

22 November 2010

ANGAN-ANGAN..SATU REALITI OR FANTASI??


ASSALAMMUALAIKUM...

Bile ade mase lapang nih,boleyh la update blog mane yang patut,chik nak citer ckit pasal ANGAN-ANGAN Dah lame nak citer pasal angan2 nih,
setiap orang pasti ade angan2,dan angan2 selalu dikaitkan ngan kanak-kanak.naper erk??
sebab kanak2 thap imaginasinya melampau??setuju??haha kalau tnye chik,chik mesti setuju sebab chik pown penah lalui zaman kanak2. memang best,owg ckp,tahap imaginasi nih tade sempadan, korunk leyh terbayang bende2 yg mustail korunk leyh jd, korunk nk jadi BULAN kew.. korunk nk jadi MATAHARI kew.. semua pun boleyh bukan chik jer,kawan2 chik pown same
ANTARANYA

JAMAL FAZRIZAL : Dia nak jadi askar & model,hurm..dia nak jd askar maybe dia nak jage keamanan negara y tercinta,angan2 nk jd model plak,dia nak jd model product spender!haha.. kotnon seksi bleyh masuk magazine play boy!..

AFFAN FAUZI: Dia nak jd pemain yg terhebat,main ape chik pown x tahu..maybe permain bola tampar kowt,sebab dia raja bola tampar kat kolej,kecian bola 2 asik kene tampar dgn dia jew.


SITI AISYAH: Dia nak jd nurse gg,tp dia takotkan nurse gg..ishk2,maybe sejarah dia dulu, nurse selalu cabot gigi dia,sehingga skunk simpan dendam..xpew nt kowt2 ade harimau cakit gg boleyh la dia cabut..huhu nice angan2 ecah :)

ALITA ALIAS: Nak jd pailot,bwk kapal terbang kew? igt nak bawak roket?!huhu.. maybe dia nak jumpe superman kat atas awan kowt..sebab 2 nk bwk kapal terbang..hikhik


ANIRA: Nak jadi princess yg ade tongkat sakti,bile ditanye kenapa dia ckp bila ade tongkat sakti 2 senang nak dapat ape yg dia mahukan..hikhik..senang hidup lau ade tongkat sakti 2.

SYAK: Nak kawin dengan org kaye,kecik2 lagi dah angan2 nk kawin,citarasa yg tinggi!haihh gatal jugak kawan chik nih.huhu..tapi besh gak,semua org pown pasti kawinkan


EIYA: Dia pown same gak geng syak nak kawen ngn org kaye jugak,tan sri,dato2,jutawan2..hoho..besh gak 2 kn,ade rumah banglo,ade kereta mewah,barang kemas pown banyak..hikhik


HANIM: Dia angan2 nak kerja yg bagus, bagus gak angan2 dia time kecik,maybe nak jd CEO kowt..mudah-mudahan ye anim,chik doakan angan2 2 tercapai ;)

HATIAH: Dia pulak nak jadi polis,huhu mesti time kecik2 selalu tengok cerita gerak khas kat tv,kejar penjenayah,tembak2 orang cm main polis N3.

AZIE NURHANA: Dia nak jadi doctor,nak merawat pesakit,huhu..mesti banyak mainan doktor2 nih..

MIRA: Dia angan2 nak ade poket doremon,wah..syok tu nak ape2 senang jew amik dlm poket..nak g tempat salji xpyh susah2 nak beli tiket kapal terbang, gune pintu ajaib jew,hikhik..beg kolej dia skunk nih pown cam poket doremon gak,nk losyen ade,nak air mineral ade,keropok ade..mcm2 ada ;)




Bila tngok balik angan2 kita tyme kecik,mmg kelakar abih..senyum sowang2...cam sweet jer an..Malu de angan2 yg mengarut??act xyah laa malu..tyme kcik2 mmg cmtuh..eh..x citer pown agi angan2 chik..haha..perlu citer ker??hehehe..kowang mesti x cayer kalau chik ckp smpai skunk chik still suka angan2..tyme kecik dulu bnyak gak ah angan2 chik..chik citer pe yg chik ingat lah yer..Dulu chik selalu angan2 nak jadi power ranjers colour hitam,walaupun hitam nih lelaki tapi chik tetap nak jugak,sebab power ranjers hitam nih kuat..huhu..de gak chik angan2 nak jadi malik nor..haha...skunk pown chik still angan2..saje isi mase lapang..n angan2 chik xtetap..selalu bertukar2..kdg2 dlm mase sehari dah tukar..kalau tiba musim Piala Thomas,chik angan2 jadi pemain Badminton..hebat lak uh..yer ah..angan2 chik,msti lah chik yg paling hebat an..haha..Bila tiba musim sultan Azlan shah cup hockey tournament,chik angan2 jadi pemain hoki lak..macam2 tol an..kalau tiba musim AJL,berangan2 jadi penyanyi lak..suara agi merdu dri skunk..haha..tyme musim pilihan raya pown chik leh berangan..berangan jadi wakil rakyat..poyo x..Kalau tngok rancangan who want to be a millionaire,chik de gak angan2 nak jadi cmtuh..jawab2 soklan ngan mudah n then dpt 1 juta..haha..haha..tapi pape pown,x salah berangan..tapi jangan sesekali berangan-angan kat atas pokok kelapa..x pasal2 jatuh..buat malu jer...TENGS!

20 November 2010

KOMIK KU DUNIA KU

kegilaan chik berpunca dari komik2 nih!!
Dari sekolah lagi chik suke bace komik,ayat-ayat dalam komik nih besh giler,kadang2 bace pown sampai tergelak macam orang giler!

SEPARUH DARI KOLEKSI KOMIK AKU









09 November 2010

SAHABAT

ohh..sahabat chik dari kecik MAHAJAR @ EIJA dgn dia ar kawan chik yang selalu buat nakal same-same,merayau 1 kampung naik basikal dalam hujan..hihi..tapi sekarang kitorunk dah berpisah oleh kerana dia dah kawin,sebak kowt dia kawin x sangke chik.(BILA LA GILIRAN CHIK KAWEN EK?) hihi gatal plak! ;D

AMER,AIDIL,APIT,ABAS,NANI,AMAT..haha..nih kawa
n chik dari kecik yang giler selalu main
  • panjat pokok pelam
  • pistol kayu
  • tangkap anak ikan longkang
  • tangkap berudu
  • guli
  • layang-layang
  • gasing
  • teget kasut
  • runders
  • getah
  • nenek2 sibongkok 3
  • polis N3
  • aci nyorok
  • aci kejar
  • aci duduk
haA!!ganaskan chik time kecik2 dulu,
hohoho...seronok kowt time kecik2 asik main jew tiap2 petang..besh giler ouh!!!kadang-kadang balik sampai magrib mane x nyer dpt bermain x igt dunia,hurmM sampai kat pintu rumah x payah cakap ar,tali pinggang,henger melekat kat kaki..hihi..

MAHAJAR@EIJA TIME KAHWIN,HUHU MENANGIS KOWT CHIK SNAP PIX DIA TIME NIH

AMER YANG DULU NYER GUMOX & BUNCIX
APIT YANG BAJET ENCEM..HUHU


Sahabat chik diwaktu sekolah,kihkih..di kelas yang huru-hara bila cikgu tak masuk kelas,selalu curi-curi bawak makanan dari kantin sanggup 2 nyorok coklat & aiskrim kat dalam stokin semate-mate nk makan kt dalam kelas..kihkih.. AZURAN,RAIHANA,AMALINA,FADHILAH,SITI,LIA,AINI,AZIAH,MAZHAR & yang lain2.. chik tahu korunk pening ngan perangai chik yang sengal nih,asik-asik nk bergadoh jew,hanya kerana sebuah kerusi pown boley bertekak,hari2 xsiap keje sekolah,selalu kene berdiri atas kerusi,lari keliling padang,berdiri depan pintu,ahakZ!!hurm..member sepasukan hoki chik,wakil sekolah,wakil daerah..kihkih,kitorunk yang membina sejarah menentang sekolah RPK yang sebelum nyer johan 9tahun berturut2 dengan jaringan gol 1-0..kihkih..hurmm..rindu kat korunk ouh biler agak nyer dapat jumpe balik?!!

TEAM HOKI (CHIK KIPER YG GUMOX)

JEJAKA YANG SELALU MENJADI PILIHAN PEREMPUAN JUNIOR

DIORUNK BERSAMA GURU KELAS YANG AMAT DIGERUNI RAMAI




Chik mempunyai kawan-kawan di kolej yang agak rapat diorunk bak kumbang patah sayap sebelah hi hi.. SYAK,OGY,IRA..chik sayangkan mereka, diorunk larh selalu ceriakan idop chik yang selalu tersepit dengan masalah yang x munasabah,selalu support chik dari belakang,time chik menagis diorunk ade pujuk chik,tapi kadang2 tu ade jugak menyakitkan ati,kihkih..adat ar kan, tipu la xpenah bermasam muke..kami selalu hang out bersama,makan bersama,main bersama,mandi bersama(berkemban) tido pun bersama2,study jew kadang2 jer bersame..hikhik.. =)

NIH AR WAJAH-WAJAH HANTU-HANTU YANG PERASAN KONON2 CUMEL..HAHAHA (DARI KIRI:SYAK,IRA,OGY)



haA!!.member cyber yg setia dari MYSPACE sampai ar FACEBOOK.Rasenyer chik from5 kowt kenal pakcik nih.ahakz..orang melaka jauh kowt,x pernah pown jumper,tp walaupun jauh & x pernah berjumpe,kitorunk rapat kowt.haha..suke kawan ngan dia funny orang nyer, x kering gusi lau bersembang dengan dia,lawyer buruk dia rase nak gelak terguling2..dia baek ouh kadang2 kalau chik ade masalah kongsi ngan dia,dia pown kadang2 suke cerita masalah kat chik,tp chik hanya mampu mendengar,x pernah pown settledkan.hehehe... =)



NIH AR PAKCIK TUA TU KYEREEN ^_^








aku K E R I N G

ARGHHhHH!!!BUSAN ramai orang cakap aku kurus,kering,tengkorak idop!!haihh...aku pown x perasaan diri aku nih kurus..bagi aku biasa jew takde ape yang berubah pown maintain cam malik nor..tp lame2 baru ar aku sedar,mmg aku sudah KURUSS hampir seperti osman kering!!!..warghH!!help2..kenapa badan aku jadi macam nih,baju aku dah besar,seluar aku longgar mmg pakai terlucut ar..ishk3...kenapa.kenape &kenape!!aku sendiri pown tiada jawapan,gara-gara aku demam,muntah2,x makan,sampai skunk meninggalkan kesan..hurmM..

08 November 2010

muhammad aqif ariffin

MUHAMMAD AQIF ARIFFIN my nephew.hihi..cuti nih chik bela dia,huhu..penat kowt melayan karenah budak kecik nih,asik nak makan, nak susu,nak dukung, nak naik motor..tidor x nak,nasib kecik lagi,lau x cubit2 dah..see tengok ar pix nih chik tengah on9 dia pown nak menyebok tekan2 laptop chik(gaye cam taw jew taip) nih lau x kasi kang mengamok plak..ahakz..sabo jewla dengan dia nih. :)